Najnovije

ORBAN NASTAVLJA MIROVNU MISIJU: Evropa misli da može da pobedi Rusiju, ali ja znam da to nije tako

Mađarski premijer danas nastavlja svoju mirovnu misiju u Londonu, u okviru samita Evropske političke zajednice, kada će evropske lidere ponovo pozvati da odustanu od vojne politike i okrenu se miru. Ipak, kako i sam kaže, to neće biti lako.

Mirovna inicijativa u vezi sa Ukrajinom "ide u dobrom pravcu", sve što je ranije bilo planirano je izvršeno, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

On je potvrdio da će sa svojim naporima u vezi rusko-ukrajinskog sukoba nastaviti i danas u Londonu, u okviru samita Evropske političke zajednice, kada će pokušati da ubedi evropske lidere da odustanu od provojne politike i okrenu se miru. Ipak, ocenjuje, za to će biti potrebno vreme, budući da svaki čovek insistira na svojoj ideji i teško je da će tek tako odstupiti od nje. 

"Gubitak ljudskih života je nešto najvrednije što možemo izgubiti. To se dešava svaki dan, umire na hiljade njih. Moramo da zaustavimo ovo – to je moje mišljenje. Rešenje nije na bojnom polju, ono je za pregovaračkim stolom. Prekid vatre i mirovni pregovori. U to pokušavam da ih ubedim", poručio je Orban pre početak samita.

Premijer Mađarske je zatim dodao da evropski lideri veruju da mogu da pobede Rusiju, ali da on tako ne misli.

"Mislim da rešenje ovog sukoba nije na ratištu. Oni se nadaju (da mogu da pobede Rusiju), ali ja ne verujem uopšte, jer znam Rusiju, znam Sovjetski Savez, znam Ukrajinu. Ja sam iz susedne zemlje, znam ceo kontekst. Nemoguće je pronaći rešenje na bojnom polju, mi ćemo svakodnevno gubiti hiljade nevinih ljudi", zaključio je on.

UKRAJINA NEĆE POSTOJATI? Dmitrij Medvedev objasnio kakvu je Kijev dobio poruku od NATO!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA