Najnovije

PRŠTE VARNICE U LONDONU! Zelenski prozivao "one koji iza leđa EU odlaze u prestonicu zla"

Iako prvog čoveka mađarske vlade nije pominjao poimence, svi prisutni su dobro znali ko je "specijalni gost iz Kijeva".

Kao što se i očekivalo, na današnjem Samitu Evropske političke zajednice u Londonu u žiži je bio rusko-ukrajinski sukob, pa su već na otvaranju plenarne sednice u rodnoj kući Vinstona Čerčila izbile prve varnice.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Vladimir Zelenski, na konto politike mađarskog premijera "ispalio" je oštre kritike, iako prvog čoveka vlade našeg severnog suseda nije pominjao poimence. Svi koji su bili prisutni dobro su znali ko je "specijalni gost iz Kijeva".

Naime, Zelenski je direktno prozvao "one koji iza leđa EU odlaze u prestonicu zla", misleći na Moskvu, i očigledno aludirajući na Orbana, koji se nedavno u glavnom gradu Rusije sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom nastavljajući svoju misiju za prekid vatre u Ukrajini.

Ništa manje oštar rečnik prema Rusima i njihovom rukovodstvu nije imala Mete Frederiksen premijerka Danske, koja je kazala da Ukrajina mora da pobedi po svaku cenu, što je bila i glavna teza u nastupu domaćina Kira Starmera, predsednika britanske vlade.

Osim pomenute trojke, u uvodnom delu govorila je i predsednica Švajcarske Viola Amherd, koja se založila za održavanje mirovnog samita. Ostalim učesnicima, prema utvrđenom protokolu, obraćanje nije bilo dozvoljeno.

Podsetimo, Srbiju na samitu predstavlja predsednik Aleksandar Vučić, koji je tokom pre podneva imao seriju sastanaka sa brojnim evropskim liderima, a koju će nastaviti i posle plenarne sednice.

DLJEPAR NA IVICI RUSKOG BAJONETA! Ukrajincima nestalo hrane i municije zbog ovog moćnog oružja! (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA