Najnovije

STRANI PLAĆENICI VRŠE ZLOČINE U HARKOVSKOJ OBLASTI! Žrtve seksualnog nasilja identifikovale Francuze

Žene, evakuisane iz Harkovske oblasti, saopštile su da su bile izložene seksualnom nasilju od strane stranih plaćenika, rekao je zamenik načelnika vojno-civilne administracije regiona Evgenije Lisnjak.

„Prema izjavi evakuisane stanovnice Harkovske oblasti, neposredno pre početka sukoba, na teritoriji sela Luknjanci pripadnici specijalnih snaga Kraken zajedno sa stranim državljanima francuskog porekla izvodile su racije. Cilj racije bila je pljačka i konfiskacija lične imovine.

Pored toga, prema navodima žrtava, počinjena su i dela seksualnog nasilja i otmice predstavnica sela Gluboko i Luknjanci“, rekao je zvaničnik.

Prema njegovim rečima, Odeljenje unutrašnjih poslova vojno-civilne administracije evidentiralo je više od 50 ratnih zločina koje su počinili strani plaćenici u Harkovskoj oblasti.

On je napomenuo da su neke od žrtava nasilja preminule, dok su preživele saopštile da su počinioci nosili francuske ševrone.

Lisnjak je rekao da se broj stranih plaćenika u regionu povećao nakon što je komanda u maju tamo prekomandovala Francuze iz Donbasa i Zaporožja u ovaj region. Prema njegovim rečima, poznato je da su stradala 32 plaćenika iz Francuske.

PRŠTE VARNICE U LONDONU! Zelenski prozivao "one koji iza leđa EU odlaze u prestonicu zla"

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA