Najnovije

SVE OPCIJE NA STOLU! Rusija preti razmeštanjem nuklearnih raketa kao odgovor na poteze SAD

Moskva ne isključuje mogućnost raspoređivanja nuklearnih raketa kao odgovor na razmeštanje američkog naoružanja u Nemačkoj, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Ako predstavnici nemačke vlade smatraju opravdanim da pokrenu aktivnosti usmerene na eskalaciju pod izgovorom onoga što posedujemo u Kalinjingradskoj oblasti, onda ćemo reagovati u vidu kompenzacionih mera na način koji budemo smatrali najprihvatljivijim“, rekao je Rjabkov novinarima.

Diplomata je naglasio da Rusija mora da se pripremi za najrazličitije scenarije, pa i nepoželjne, u kontekstu mogućeg značajnog povećanja američkog nuklearnog arsenala.

Krivicom Nemačke, a pre svega SAD koje su na čelu NATO bloka, došlo je do potpunog rušenja dogovora u ​​oblasti kontrole naoružanja, napomenuo je Rjabkov.

„U toj situaciji, uzimajući u obzir broj zemalja koje su deo NATO-a, moramo da pripremimo odgovor, bez ikakvih zadrški sa stanovišta toga gde, kada, da li je potrebno raspoređivati oružje. Odnosno, moramo da imamo sve opcije na stolu. To nije pretnja nikome. To je način da se probađe najefikasniji način reagovanja na izazove koji se menjaju, uključujući i u kontekstu rashoda“, objasnio je on.

O predsedničkim izborima u SAD

Zamenik šefa ruske diplomatije osvrnuo se i na temu predstojećih predsedničkih izbora u Americi. Kako je rekao, nema razloga da se smatra da će bilo koja stranka u SAD promeniti pristup o Ukrajini i u odnosima sa Rusijom, ali će Moskva nastaviti dijalog sa svakom administracijom.

„Nema naznaka za promenu pristupa u toj zemlji, za iskazivanje više zdravog razuma prema onome što se dešava u Ukrajini i oko nje, u pogledu agende odnosa sa Rusijom i zadataka čiji broj raste u sferi kontrole oružja. Nastavićemo dijalog sa bilo kojom administracijom i poštovaćemo izbor Amerikanaca“, rekao je Rjabkov.

S tim u vezi, on je konstatovao da ne vidi posebne šanse da se u tom planu sve pokrene sa „mrtve tačke“.

„Iako to nije razlog da za odustajanje“, dodao je.

Rjabkov je rekao da Moskva nema preferencije u pogledu toga ko će biti predsednik Amerike.

UKRAJINA NEĆE POSTOJATI? Dmitrij Medvedev objasnio kakvu je Kijev dobio poruku od NATO!

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA