Najnovije

UBIJEN POLICAJAC U LOZNICI! Pronađen pasoš osumnjičenog, traje potraga za njim

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen. Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem.

„Noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dve osobe“, rekao je Dačić.

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika N. K. u grudi, a policijskog službenika V. I. u rame, nakon čega je pobegao.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je N. K. podlegao povredama.

Povređeni policajac je u lozničku bonicu primljen sa prostrelnim ranama na leđima i ramenu i u stabilnom je stanju.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija Kosova na ime Artan Hajziri, a on je brat Fatona Hajrizija koji je pre nekoliko nedelja bio u fokusu javnosti jer je pobegao iz zatvora zbog, kako je tada tvrdio, nedoličnog postupanja prema njemu.

Na putu od novog mosta kod Šapca do Lipnickog Šora, primećeno je pet punktova policije – od čega su jedan saobraćajna policija i jedan granična policija.

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. Uviđaj od strane Višeg javnog tužioca iz Šapca i pripadnika policije je u toku.

Kosovski premijer Aljbin Kurti takođe se oglasio o ubistvu srpskog policajca u Loznici, a prema njegovim rečima, bezbednosne agencije prikupljaju informacije o ovom slučaju.

Nemam ništa dodatno, ali naše bezbednosne agencije prikupljaju informacije i zamolio sam da mi prosledite saopštenja policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva spoljnih poslova. U međuvremenu, naše Ministarstvo pravde je u komunikaciji sa makedonskom vladom kako bismo saznali više o građaninu Kosova koji se tamo nalazi i da ne mora da bude podvrgnut agresivnosti Srbije“, dodao je Kurti, prenosi RTK.

HAŠKA PRESUDA POTVRDILA! Albanija korišćena kao "produžena ruka" delovanja OVK

Izvor: Danas.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA