Najnovije

JOŠ JEDAN IZDAJNIČKI POTPIS? Šta je to Vučić dogovorio sa Šolcom o kopanju litijuma u Srbiji

Memorandum o razumevanju o kritičnim sirovinama između EU i Srbije, potpisali su u Palati Srbija ministarka Dubravka Đedović Handanović i potpredsednik Evropske komisije Maroš Šefčovič.

U Beogradu je danas potpisano više sporazuma na Samitu o kritičnim sirovinama između predstavnika Vlade Srbije i zvaničnika Evropske unije, kao i evropskih institucija i kompanija.

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca, potpisan je Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima između Srbije i EU.

Memorandum o razumevanju o kritičnim sirovinama između EU i Srbije, potpisali su u Palati Srbija ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič.

Potpisivanju su prisustvovali i ambasadori Italije Luka Gori, Nemačke Anke Konrad i SAD Kristofer Hil, kao i ministri u Vladi Srbije.

Potpisano je i Pismo o namerama o razvoju lanca vrednosti e-mobilnosti u Republici Srbiji, a potpisala ga je ministarka privrede Adrijana Mesarović, predsednik EBRD Odil Reno-Baso, član Izvršnog odbora KfW Group Kristijane Lajbah.

Pismo o namerama su potpisali i direktor za međunarodnu razvojnu saradnju italijanske razvojne banke Cassa Depositi e Prestiti Paolo Lombardo, izvršni direktor kompanije "Mercedes-Benc" Ola Kalenius i izvršni direktor kompanije "Rio Tinto" Jakob Stausholm.

Takođe, Pismo o namerama su potpisali i izvršni direktor kompanije "EIT InnoEnergy" Dijego Pavia, izvršni direktor kompanije "InoBat" Marian Boček i generalni direktor kompanije "ElevenEs" Nemanja Mikač.

Dr Nestorović sa protesta protiv "Rio Tinta": To je put u robovlasništvo!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA