Najnovije

Nastavlja se potraga za Albancem koji je ubio policajca: U Loznici sutra dan žalosti

U potragu su uključeni dronovi i helikopteri.

Nastavlja se potraga za muškarcem, koji je u Loznici ubio graničnog policajca Nikolu Krsmanovića i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića.

Pretražuju se i leva i desna obala Drine, pošto se veruje da je napadač krenuo ka reci. U potragu su uključeni helikopteri i dronovi.

U Loznici će sutra biti dan žalosti, a ubijeni policajac biće sahranjen na seoskom groblju u Jarebicima, dok će u nedelju će biti održana komemoracija u Vukovom domu kulture, prenose mediji.

Zamenik gradonačelnika Loznice Petar Gavrilović rekao je u Jutarnjem programu RTRS da je ranjeni policajac Ilić van životne opasnosti i pod stalnim nadzorom lekara.

"Verujemo da će se brzo oporaviti" istakao je Gavrilović, podvlačeći da su u okolini Loznice jake policijske snage.

On je naveo da građani ovog mesta jesu u strahu, iako, kako kaže, nema mesta panici.

"Određena doza zabrinutosti postoji, ali i vera u MUP Srbije da će zaštiti naše građane i u najkraćem mogućem roku uhvatiti počinioce ovog zločina. Ovakav zločin se nije desio na području Loznice", poručio je Gavrilović.

Do pucnjave je došlo kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registracija. Na licu mesta pronađen je pasoš koji su izdale privremene institucije u Prištini i nemačka lična karta na ime Hajrizi Artan.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Antona Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat Faton, jer ako je brat već došao u Nemačku, zašto bi se vraćao u Preševo. Albanski mediji, inače, spekulišu, da je Faton pucao na srpske policajce.

Bivši direktor zatvora u kome je Faton bio, Ermuš Tači izjavio je da, prema njegovom poznavanju "on neće pasti u ruke Srba".

Hajrizi bi, kako je upozorio, mogao da iza sebe ostavi još žrtava ili počini samoubistvo samo da ga ne bi uhapsila srpska policija.

Dačić je rekao da je reč o terorističkom napadu pa slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovnai kriminal, jer je reč o napadu na policajca na dužnosti.

U Bijeljini je uhapšen osumnjičeni za transport napadača od Preševa ka Loznici.

POTPUNI HAOS ŠIROM SVETA: Obustavljeni letovi, pogođene i banke, emiteri, hitne službe...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA