Najnovije

Peskov ponovo o Trampu: Bilo je mnogo tenzija i protivrečnosti sa Rusijom tokom njegovog mandata

Ipak, postojao je dijalog, ocenio je portparol Kremlja, uz komentar da to razlikuje Trampa od njegovih prethodnika i naslednika.

Za vreme predsedničkog mandata Donalda Trampa između Rusije i SAD bilo je "mnogo tenzija, mnogo protivrečnosti", ali "makar je postojao dijalog", poručio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"To ga u korisnom smislu razlikuje od njegovih prethodnika i naslednika. Ali, što se tiče ostalih stvari bilo je jako puno napetosti", izjavio je on.

Portparol Kremlja je i danas podsetio da tema Rusije postaje aktuelna u SAD u vreme predsedničkih izbora i dodao da stoga "nema poente to svaki put komentarisati". U tom kontekstu, kako je dodao, trebalo bi razumeti i izjavu Donalda Trampa da su ga se Rusija i Kina, navodno, plašile dok je bio na čelu SAD, te da je stoga u svetu vladao mir.

"Tokom predizborne kampanje u Sjedinjenim Američkim Državama, učesnici ove političke borbe daju mnogo različitih izjava koje su namenjene domaćoj publici i, shodno tome, prepune fraza i formulacija koje Amerikanci žele da čuju", objasnio je Peskov.

Peskov je, podsetimo, nedavno istakao da Tramp, uprkos izjavama koje daje u ovoj predsedničkoj kampanji, zapravo nije učinio ništa dobro za Rusiju ili saradnju sa njom, dok je bio predsednik SAD.

"Za vreme Trampa uvodilo se sve više i više ograničenja", podsetio je, aludirajući na Trampovu izjavu da se on protivi sankcijama koje je Bajdenova administracija uvela protiv Moskve.

ČETIRI RBK BOMBE PRAVO NA UKRAJINSKE VOJNIKE: Sve je letelo u vazduh u sekundi (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA