Najnovije

ZELENSKI U LONDONU IZAZIVA TREĆI SVETSKI RAT: Traži rakete da napada Rusiju po dubini

Starmer je na bilateralnom sastanku rekao da je britanski parlament ujedinjen kada je reč o podršci Kijevu.

Vladimir Zelenski danas se obratio na sastanku britanskog kabineta gde je ponovio poziv zapadnim saveznicima da dozvole dalekosežne napade na teritoriju Rusije i pozvao Britaniju da ubedi partnere da uklone ograničenja o ukrajinskoj upotrebi njihovog oružja, prenosi Rojters.

Britanski premijer Kir Starmer dočekao je Zelenskog, koji je postao prvi strani lider koji se lično obratio kabinetu od bivšeg predsednika SAD Bila Klintona 1997. godine, prenosi "Gardijan".

Zelenski je na bilateralnom sastanku sa Starmerom pre sastanka kabineta zahvalio Velikoj Britaniji na "jedinstvu" sa Kijevom i podršci Ukrajini.

Starmer je na bilateralnom sastanku rekao da je britanski parlament ujedinjen kada je reč o podršci Kijevu i nazvao posetu Zelenskog "posebnim trenutkom".

Britanija je u četvrtak objavila sankcije za 11 brodova koji se koriste za transport ruske nafte.

Nove mere protiv takozvane ruske "flote iz senke" uključuju planove za deljenje podataka o mreži starijih tankera koji se koriste za isporuku ruske nafte, kako bi se pojedina plovila mogla identifikovati i preduzeti mere protiv njih.

Starmer je takođe predstavio Ugovor o podršci izvozu odbrane, koji će potpisati ministri odbrane, a koji će Ukrajini omogućiti da iskoristi 3,5 milijardi funti finansiranja za izvoz.

On je prošle nedelje na samitu NATO-a ponovio obećanje bivšeg premijera Rišija Sunaka da će Britanija isporučivati 3 milijarde funti godišnje vojne podrške Ukrajini do 2030-31. i dalje ako bude potrebno.

U TOKU BRUTALNE AKCIJE TERORISTA ZAPUCAO: Pogledajte vozilo majora lozničke policije (FOTO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA