Najnovije

Kijev za dan izgubio avione vredne 150 miliona evra (VIDEO)

Udar Oružanih snaga Rusije na aerodrom Mirgorod, u Poltavskoj oblasti Ukrajine, koji je rezultirao uništenjem pet lovaca Su-27, doveo je do gubitaka koje ukrajinska strana ne može sebi da priušti, piše Forbs.

Prema njegovim procenama, zbog ovog udara ukrajinska avijacija je pretrpela jedan od najskupljih gubitaka od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. List smatra da su „to gubici koje Ukrajinci ne mogu sebi da priušte“.

Kako navodi ruski ratni reporter Aleksandar Koc na svom telegram kanalu, cena teškog lovca četvrte generacije Su-27 kreće se danas od 25 do 30 miliona dolara. Odnosno, Kijev je odjednom izgubio vojnu tehniku u vrednosti do 150 miliona.

-S obzirom na to da smo već nekoliko puta gađali aerodrom u Mirgorodu, VSU je pokazao neverovatnu nepažnju time što nije dislocirao svoje avione i uterao ih u skloništa, naveo je on.

Po njegovim rečima, ovakva nemarnost bi mogla skupo da košta Kijevu u svetlu predstojećih isporuka zapadnih lovaca.

Ako Oružane snage Ukrajine i F-16 budu ovako "krile" od ruske vojske, velika je verovatnoća da će biti oduzeti Ukrajincima. Veliki gubici nisu najbolja reklama za komercijalno najuspešniji američki borbeni avion.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije u utorak da su ruske oružane snage raketnim napadom Iskander-M uništile pet i oštetile dva Su-27 Oružanih snaga Ukrajine na aerodromu Mirgorod u Poltavskoj oblasti.

NA GRANICI RASPOREĐENO DESETINE HILJADA VOJNIKA Rastu tenzije između Ukrajine I ruskog saveznika

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA