Najnovije

NOVO UPOZORENJE TAKERA KARLSONA Demokrate imaju plan za Bajdena

Članovi Američke demokratske partije će verovatno zameniti američkog predsednika DŽoa Bajdena drugim kandidatom na predstojećim predsedničkim izborima. Ovo mišljenje je izneo novinar Taker Karlson na društvenoj mreži X.

Prema njegovim rečima, previše istaknutih pristalica Demokratske stranke veruje da Bajden ima ozbiljne zdravstvene probleme, zbog čega će demokrate biti prinuđene da traže zamenu za njega u predsedničkoj trci.

Karlson veruje da će demokrate predložiti novog kandidata za šefa države i samo je pitanje vremena.

Takođe je napomenuo, da bi potpredsednica SAD Kamala Haris mogla da postane novi učesnik u predsedničkoj trci.

Harisova je najpopularniji kandidat za zamenu, prema anketi sprovedenoj nakon debate između Bajdena i bivšeg predsednika Bele kuće Donalda Trampa. Za njenu kandidaturu glasalo je oko 39 odsto učesnika ankete.

Ranije je, američka političarka koja se kandidovala za predsednika SAD, Tulsi Gabard izjavila, da Bajdenov glavni problem nisu njegove godine, već činjenica da je „lud“. Po njenom mišljenju, reizbor aktuelnog američkog lidera bio bi opasan, jer „samo ludak“ nuklearni rat ne smatra egzistencijalnom pretnjom čovečanstvu.

Karlson je takođe nazvao apsurdnom ideju, da samo Bajden može da odluči da li će otići.

Novinar veruje da će Demokratska stranka zadržati Bajdena na vlasti sve dok im to koristi. „Nema ličnih odnosa sa ovim ljudima, jer im ličnost nije bitna“, rekao je Karlson.

U međuvremenu, Bajdenov predizborni štab smatra njegovu zamenu neprikladnom, jer drugi političari imaju manje šanse za pobedu od aktuelnog američkog lidera. Takve promene bi izazvale „haos“.

Američki mediji nazvali su Bajdenov nastup, na prvoj predizbornoj debati 27. juna sa njegovim rivalom Trampom „kolektivnim samoubistvom“.

Kako prenosi Politico, na sastanku Bajdenove porodice, gde su razgovarali o ishodu događaja, njegovi rođaci su optužili političke savetnike američkog lidera, da nisu uspeli u televizijskoj debati zbog činjenice da Bajden nije mogao da „pređe u ofanzivu“ i koncentriše se, zbog nedostatka odmora.

NA GRANICI RASPOREĐENO DESETINE HILJADA VOJNIKA Rastu tenzije između Ukrajine I ruskog saveznika

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA