Najnovije

RUSI PRIREDILI ŠOK BRITANCIMA! Čudan manevar ruski podmornica iznenadio sve

Od početka vojne intervencije u Ukrajini, ruske jurišne podmornice su dva puta izvele misije u okolini Irskog mora, izveštava Bloomberg. Prvo raspoređivanje podmornice klase Kilo desilo se pre oko 18 meseci, dok je druga operacija zabeležena nedavno, što predstavlja značajan porast aktivnosti u ovom delu Atlantika.

Podmornica klase Kilo, koja je dizel-električna napadna podmornica, opremljena je za ispaljivanje ruskih krstarećih raketa Kalibr, kao i torpeda i morskih mina. Prema izveštajima, kretanje ovih podmornica premašilo je uobičajene operativne oblasti koje su britanski zvaničnici ranije zabeležili.

Američki zvaničnici su takođe bili informisani o ovim operacijama, što ukazuje na značajnu međunarodnu zabrinutost. Ministarstva odbrane Rusije i Irske, kao i Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije i Bela kuća, još uvek nisu odgovorili na zahteve za komentar, navodi Rojters.

Ove misije dolaze u kontekstu obimnih vojnih vežbi koje je Rusija najavila za 2022. godinu, koje obuhvataju aktivnosti njenih flota od Pacifika do Atlantika. 

NA GRANICI RASPOREĐENO DESETINE HILJADA VOJNIKA Rastu tenzije između Ukrajine I ruskog saveznika

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA