Najnovije

Ruske trupe stigle do glavne linije ukrajinske odbrane!

Posle gubitka Avdejevke, ukrajinska vojska je morala da se povuče na prethodno pripremljenu liniju odbrane od Novoselovke Prve do Jasnobrodivke i Karlovke. Međutim, nedostatak kapitalnih utvrđenja, nedovoljno brigada i problemi sa komandovanjem i kontrolom, doveli su do toga da su ukrajinske jedinice počele da se brane „kako stignu“.

Komanda Oružanih snaga Rusije iskoristila je trenutnu situaciju. Kao rezultat toga, ruske jedinice su brzo uspele da dođu do područja gde je prvobitno trebalo da bude glavna linija odbrane ukrajinskih snaga.

Vredi napomenuti da se ofanziva Oružanih snaga Rusije na ovom području odvija paralelno sa operacijama na području Očeretina.

Neki vojni analitičari smatraju da je uspeh ruske vojske na ovom sektoru fronta, zavisio od odluke glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, koji je poslao nekoliko borbeno spremnih brigada u kontranapad.

Verovatno je ukrajinska komanda pretpostavljala da će ove snage moći da obuzdaju prodor ruskih oružanih snaga na nekoliko sektora fronta odjednom, uključujući Berdiči-Očeretino i Karlovka-Netajlovo.

Međutim, ruska vojska je mogla da nanese ozbiljnu štetu ukrajinskim brigadama i istovremeno preuzme kontrolu nad značajnim teritorijama.

Sada postaje očigledno da će glavna linija odbrane ukrajinskih oružanih snaga proći iza kaskade Karlovskog rezervoara. Vredi napomenuti da je Karlovka i dalje pod kontrolom neprijatelja.

Moguće je da će uspešna ofanziva ruske vojske primorati ukrajinske oružane snage da se ponovo otkotrljaju na zapad, i počnu da se ukopavaju duž novih linija, na kojima, kao i na starim, nema industrijskih utvrđenja izlivenih od betona, kao što je bio slučaj na prilazima Avdejevki.

NA GRANICI RASPOREĐENO DESETINE HILJADA VOJNIKA Rastu tenzije između Ukrajine I ruskog saveznika

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA