Najnovije

AMERIKANCI DOTAKLI DNO VOJNOG ARSENALA: Vašington u panici zbog zaostajanja za Kinom i Rusijom!

Američko vazduhoplovstvo planira da izgradi najmanje 100 tipa B-21 "Rajder" aviona, stručnjaci tvrde da je ovaj broj nedovoljan s obzirom na trenutne globalne tenzije sa Kinom, Rusijom i Iranom.

Stručnjak Maja Karlin naglašava da 100 B-21 ne može efikasno da pokrije više poprišta operacija istovremeno.
Sa najmanje 300 B-21, SAD bi mogle bolje da rasporede i odvrate potencijalne sukobe u Evropi, na Bliskom istoku i na Indo-Pacifiku.

Međutim, problemi unutar američke odbrambene industrijske baze mogu ometati proizvodnju i raspoređivanje dovoljnog broja B-21, što predstavlja značajan rizik po nacionalnu bezbednost.

Svet muče tri velika sukoba. Tu je tekući rusko-ukrajinski rat u Evropi, iransko-izraelski proki rat na Bliskom istoku i rastuće tenzije između Kine i njenih suseda, posebno Tajvana, u Indo-Pacifiku. Drugi potencijalni sukobi tinjaju – ne zaboravite mogućnost da bi Venecuela uskoro mogla da izvrši invaziju na susednu Gvajanu, destabilizujući ionako krhko dvorište Sjedinjenih Država.
U slučaju rata velikih sila između Sjedinjenih Država i Rusije ili Kine – ratova koji bi se vodili u regionima tih zemalja – kako bi se B-21 mogao ponašati u spornom okruženju u kojem su stvari poput dopunjavanja goriva iz aviona tankera, ugrožavajuće, jer bi letelice mogle biti uništene.

Sa najmanje 300 B-21, Sjedinjene Države mogu rasporediti avione u svaki od ovih regiona i imati ih na licu mesta, spremne da se polete, nakon pada prve protivničke bombe.

Štaviše, ako američki rivali znaju da Sjedinjene Države poseduju 300 ili više ovih ptica, mogli bi da budu odvraćani od pokretanja bilo kakvih sukoba.

Američka vojna industrija u haosu!

Američka odbrambena birokratija susreće sa sklerotičnom odbrambenom industrijskom bazom zemlje da bi dala zaista užasan rezultat: B-21 je sledeći glavni američki bombarder.

I neće ih biti dovoljno.

Amerika se visoko oslanja na svoje nasleđe kao velika vojna sila, ali u stvarnosti je sila u opadanju koja će biti potisnuta od strane daleko dinamičnijih rivala u usponu spremnih da agresivno ospore njenu vlast u svetskom sistemu.

Brojni vojni analitičar su ovaj fenomen okarakterisali kao "terminalnu bolest" američke vojne industrije.

ČETIRI RBK BOMBE PRAVO NA UKRAJINSKE VOJNIKE: Sve je letelo u vazduh u sekundi (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA