Najnovije

Amerikanci srljaju u rat? Nova tehnologija iz Pentagona, već je usmerena na Rusiju!

Vašington je blizu jačanja svojih ofanzivnih kontrasvemirskih sposobnosti novim ometačima na kopnu dizajniranim da privremeno onesposobe satelite koje su postavili Moskva i Peking, pisao je u petak Blumberg, pozivajući se na izvore u američkim svemirskim snagama.

Nakon što su testirali nove sisteme ranije ove godine, SAD će u narednim mesecima primeniti 11 od 24 daljinskog modularnog terminala, rekao je USSF za novine.

Očekuje se da će svi oni biti postavljeni do kraja godine.

- Ometači nisu namenjeni zaštiti američkih satelita od ometanja; umesto toga, oni imaju za cilj da se suprotstave protivničkim satelitskim komunikacionim sposobnostima - rekao je USSF.

Svemirske snage su opisale terminale kao „male, prenosive i jeftine ometače satelitskih komunikacija“, dizajnirane „koristeći komercijalne komponente koje se nalaze u prodaji“.

Ometači će pojačati druge sisteme elektronskog ratovanja, kao što su već raspoređeni i mnogo veći sistem protiv komunikacije i sistem srednje veličine Medovlands, nudeći „proliferisanu, daljinski kontrolisanu i relativno premeštaju sposobnost“, prema USSF-u.

Oni su primetili da je sistem Meadovlands naišao na probleme u razvoju, odlažući njegovo uvođenje najmanje do oktobra, dve godine kasnije nego što je planirano.

ŽESTOKA UZBUNA U 8 UKRAJINSKIH OBLASTI! Poginuo poljski plaćenik

Izvor: Informer.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA