Najnovije

GAK „Narodni front“ pored problema sa klimom nema ni svoj parking, kada će novo porodilište

Klinika "Narodni front" došla je u središte pažnje nakon što se saznalo da im na 40 stepeni ne rade klima uređaji. Ova zgrada nije građena da bude klinika i tokom decenija je menjala svoju namenu. Godine 2019. je najavljeno da će 2020. na Bežanijskoj kosi početi izgradnja nove zgrade za porodilište. Dokle se stiglo sa ovom idejom?

Na četvrtom spratu, na odeljenju intenzivne nege je kao u košnici. U krevetima su porodilje koje su imale carski rez, žene sa visokorizičnom trudnoćom, u hodnicima majstori koji skidaju stare i montiraju nove klime, prenosi RTS.
Ne pomaže ni promaja, ni spuštene roletne na prozorima, a od vrućine se i porodilje i medicinsko osoblje brane ventilatorima.

Vruće je, ali majstori ne prekidaju posao ni kada bi, zbog visoke temperature, trebalo – oko 13 sati. Žure da završe montažu devet split sistema, da bi u našem najvećem porodilištu svima bilo prijatno.

Problem sa klimama ponovo je pokrenuo staro pitanje, kada će GAK „Narodni front“, koji je tokom proteklih decenija doziđivan i rekonstruisan mnogo puta, bez parkinga, konačno biti preseljen u novi objekat koji će se prostirati na više od četiri hektara na Bežanijskoj kosi.

„Dobili smo urbanističke uslove, planiran je objekat neto površine oko 40.000 kvadrata, a objekat u kome sada radimo je 14.000 kvadrata. Dva i nešto puta će biti veći. Studiju o izvodljivosti, a zatim i urbanistički projekat smo završili“, rekao je Željko Miković, direktor GAK „Narodni Front“

Država sada rešava imovinsko-pravne poslove kako bi se objedinile parcele, a onda bi trebalo da se uradi glavni projekat.

U novoj klinici onkološki pacijenti dobili bi kompletan tretman
Cilj je da se izgadi najsavremenija ginekološko-akušerska bolnica, aprtmanskog tipa, sa mnogo više operacionih sala, podzemnom garažom, velikim parkingom i parkom.

„Želimo da unapredimo rad onkologije, da onkološki pacijenti dobiju komplentan tretman, ne samo hirurški. Želimo da unapredimo polje reproduktivne medicine, da Centar za vantelesnu oplodnju poveća svoje kapacitete, da se napravi moderan naučno-istraživački centar u toj ustanovi“, kaže Miković.

Ovoga puta na bolnicu, u kojoj se godišnje porodi između 7.000 i 8.000 žena, pažnja javnosti usmerena je zbog vrućine i klima uređaja. Posle 18 godina odradile su svoje, baš kao i najpoznatija zgrada u Ulici kraljice Natalije.

TRAMP RAZGOVARAO SA ZELENSKIM: Doneću mir svetu i okončati rat

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA