Najnovije

Moskva upozorava: Sever Norveške se pretvara u dobro naoružano utvrđenje NATO

Militarizacija severne Norveške neće dovesti do povećanja njene bezbednosti, već će imati upravo suprotan efekat, izazivajući eskalaciju tenzija, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Već smo ukazivali na to da se severni regioni Norveške, uz rusko-norvešku granicu, postepeno pretvaraju u dobro naoružano utvrđenje NATO. Sve se to radi uz uveravanja Osla da je zainteresovan za održavanje regionalne stabilnosti“, navodi Zaharova.

Ona je napomenula da Rusija ne preti Norveškoj.
„Sigurni smo da stanovnici pograničnog okruga Finmarka, koji je pre skoro 80 godina Crvena armija oslobodila od nacističkih osvajača, to znaju bolje nego iko drugi“, istakla je Zaharova.

Krajem juna operativna komanda „Finmark“ Oružanih snaga Norveške iznela je još jednu inicijativu čiji je cilj potkopavanje norveške politike samoograničavanja stranog vojnog prisustva i njihove aktivnosti na teritoriji zemlje. Predlaže se da se „za početak“ pomeri granica ograničenja vojnih aktivnosti i vežbi NATO 65 kilometara istočno, kako bi se za vojne obuke i vežbe Alijanse koristila strateški pogodnija područja.

ZAGAĐENI POLIGON EVROPE: Početničkoj fabrici dajemo 419 miliona €! Rio Tinto nije radio litijum! (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA