Najnovije

Žestok udar Izraela na Jemen: Gori luka na zapadu zemlje, ima žrtava – Huti prete odgovorom (VIDEO)

Izraelske odbrambene snage izvele su vazdušne napade na objekte Huta u području lučkog grada Hodejde na zapadu Jemenu, saopštila je izraelska vojska. Huti su napad nazvali „agresijom“ i poručili su da će uslediti odgovor.

„Borbeni avioni Odbrambenih snaga Izraela izveli su napade na vojne objekte Huta u području luke Hodejde u Jemenu kao odgovor na stotine napada na Izrael poslednjih meseci“, navodi se u saopštenju.

Televizija „Al Masira“ navodi je da je u napadu učestvovalo 12 aviona izraelskog vazduhoplovstva. Mediji ističu da je ovo prvi vazdušni napad izraelskih snaga na Hute.

Izvori Sputnjika javljaju da su u napadu poginule dve osobe, a tri su ranjene. Predstavnik Huta Muhamed Abdesalam saopštio je da je Izrael gađao skladišta nafte i elektranu u Hodejdi, dok portparol Izraelskih odbrambenih snaga navodi da su izraelski lovci gađali „objekte dvostruke namene, uključujući energetsku infrastrukturu“.

Huti: Ovo je agresija – odgovorićemo

Vrhovni politički savet jemenskog pokreta Ansar Alah (Huti) saopštio je da izraelski vazdušni napadi na grad Hodejdu u zapadnom Jemenu neće ostati bez odgovora, prenosi TV „Al Masira“.
„Ova agresija neće ostati bez efikasnog odgovora protivniku“, saopštio je savet pokreta, prenosi televizija „Al Masira“.
Napomenuo je da Huti neće odustati od operacija podrške Gazi.

ŽESTOKA UZBUNA U 8 UKRAJINSKIH OBLASTI! Poginuo poljski plaćenik

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA