Najnovije

BAJDEN SE POVLAČI IZ PREDSEDNIČKE TRKE! Deda je svoje odmrmorio

Američki predsednik DŽo Bajden rekao je da se povlači iz predsedničke trke.

- Dragi sugrađani, Tokom protekle tri i po godine postigli smo veliki napredak kao nacija. Danas Amerika ima najjaču ekonomiju na svetu. Napravili smo istorijske investicije u obnovu naše zemlje, smanjili troškove lekova na recept za starije, i proširili pristupačnu zdravstvenu zaštitu za rekordan broj Amerikanaca. Pružili smo preko potrebnu negu milionu veterana izloženih toksičnim supstancama. Usvojili smo prvi zakon o bezbednosti oružja u poslednjih 30 godina. Postavili smo prvu Afroamerikanku u Vrhovni sud. I usvojili smo najznačajniji zakon o klimi u istoriji sveta. Amerika nikada nije bila bolje pozicionirana za vođstvo nego što je danas - napisao je Bajden na Iksu.

On navodi da su SAD prevazišle pandemiju koja se dešava jednom u veku i najgoru ekonomsku krizu od Velike depresije. 

- Bilo mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsednik. I dok mi je bila namera da se kandidujem za reizbor, verujem da je u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se fokusiram isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsednika do kraja mandata. Objaviću naciji ove nedelje više detalja o svojoj odluci - navodi on.

On je izrazio svoju najdublju zahvalnost svima koji su naporno radili kako bi ga ponovo izabrali.

- Zahvaljujem se potpredsednici Kamali Haris što je bila izvanredna partnerka u ovom poslu. I želim da izrazim svoju iskrenu zahvalnost američkom narodu za poverenje i veru koju ste mi ukazali. Verujem danas isto što sam uvek verovao: da nema ničega što Amerika ne može postići - kada to radimo zajedno. Samo moramo zapamtiti da smo Sjedinjene Američke Države - zaključio je Bajden

RUSI DIGLI AVIONE NA AMERIČKE STRATEŠKE BOMBARDERE: Približili se državnoj granici

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA