Najnovije

KIJEV SRLJA U POTPUNO LUDILO: Pogledajte šta je vojska krenula da koristi kao štit

Ukrajinska vojska je počela aktivno da koristi napuštene civilne aerodrome, saopštio je koordinator proruskog pokreta otpora iz Nikolajeva, Sergej Lebedev. Prema njegovim rečima, sa ovih aerodroma se često lansiraju dronovi opremljeni mlaznim motorima.

„Civilni aerodrom u Nikolajevu radi punom parom – tamo se čuju mlazni motori i vidi se kako avioni poleću. Moguće je da se na aerodromu obučavaju piloti Oružanih snaga Ukrajine,“ rekao je Lebedev.

Ukrajinska vojska je u poslednje vreme intenzivirala korišćenje ovih aerodroma za svoje operacije. Ovi aerodromi služe kao baze za lansiranje dronova, što predstavlja značajnu taktičku prednost. Lebedev je naglasio da je posebna pažnja ruske vojske usmerena na ukrajinske aerodrome, koji su redovno na meti ruskih raketa.

Ruska vojska je u više navrata gađala ukrajinske aerodrome sa ciljem da osujeti njihove aktivnosti i onemogući korišćenje infrastrukture za vojne svrhe. Ovaj razvoj događaja ukazuje na nastavak intenzivnih sukoba i važnost aerodroma kao strateških tačaka u ovom konfliktu.

KLIČKO SE OKREĆE KA RUSIJI? Žestok udarac na Zelenskog, traži referendum

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA