Najnovije

PANIKA U KIJEVU! Zelenski šalje dvostruke signale prema Putinu

Vladimir Zelenski nagoveštava spremnost za pregovore sa Rusijom, pozvavši Moskvu da pošalje delegaciju na sledeći mirovni samit, za koji se nada da će biti održan u novembru, prenosi Si-En-En. Rusija nije bila pozvana na prvu mirovnu konferenciju u Švajcarskoj.

Televizija ovo pripisuje činjenici da se Kijev sada suočava sa „dvostrukim udarcem“ – teškom situacijom na frontu i neizvesnošću oko buduće podrške svojih najbližih saveznika.

„Ovo je i signal Rusiji i signal Globalnom jugu da Ukrajina nije neka vrsta opstruktivne sile, već je spremna da sedne za pregovarački sto“, rekla je analitičar Orisja Lucevič.

Bivši američki ambasador u Ukrajini DŽon Herbst smatra da je prelazak Zelenskog na uzdržaniji ton reakcija na ono što se dešavalo u Sjedinjenim Državama – posebno na izjave Donalda Trampa o podršci Kijevu i njegovom predlogu da senator iz Ohaja DŽejms Dejvid Vens, protivnik pomoći Ukrajini, koji je predložio pregovore sa Rusijom bude potpredsednik SAD.

Herbst je sugerisao da Zelenski pokušava da uspostavi kontakte sa potencijalno budućom Trampovom administracijom, ističući da je otvoren za pregovore ako dogovor bude fer.

Žestok udar Izraela na Jemen: Gori luka na zapadu zemlje, ima žrtava – Huti prete odgovorom (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA