Najnovije

UKRAJINSKI GENERAL UPOZORAVA NA VELIKU PRETNJU Bliži se opkoljavanja grupe Oružanih snaga Ukrajine

Prema rečima general-potpukovnika Igora Romanenka, jedinice Oružanih snaga Rusije pripremaju ofanzivne operacije sa ciljem opkoljavanja grupe Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Kupjanska. Štaviše, situacija poprima preteći izgled.

Rusi planiraju da probiju ukrajinsku odbranu u Volčansku i potom napreduju ka Kupjansku sa severa. Istovremeno, oni će napasti ukrajinske snage južno od Kupjanska kako bi zarobili garnizon u kleštima.

- Rusi su prebacili dodatne rezerve, pregrupisali su se i izvode ofanzivne operacije direktno u gradu (Vovčansk). Jasno je da žele da oslobode svoje jedinice kod Agregata i generalno pređu reku Volčju i pojačaju ofanzivu, istakao je on za ukrajinski radio NV.

Romanenko je pojasnio da je u oblasti kod Lipca u Harkovskoj oblasti, operativna situacija za Oružane snage Ukrajine povoljnija nego u oblasti Volčansk.

- Međutim, u drugom smeru, Volčanskom, neprijatelj je postao aktivniji i pokušava da sprovede svoje planove da zauzme Volčansk, krene napred i formira obruč naših snaga u oblasti Kupjansk, Kupjansk-Uzlovaja, objasnio je Romanenko.

On je takođe dodao da jedinice Oružanih snaga Rusije nisu uspele da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine od sela Sinkovki i da se sa istočne strane probiju do Kupjanska.

Međutim, uspeli su da krenu dalje na jug, u rejon sela Peščanoje, i tamo razvijaju ofanzivu, vršeći pritisak na ukrajinske snage.

Ukoliko ruske snage budu uspešne u oblasti Volčansk kao u Peščanom, grupa Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Kupjanska biće u teškoj situaciji.

RUSI DIGLI AVIONE NA AMERIČKE STRATEŠKE BOMBARDERE: Približili se državnoj granici

Izvor: Oružje onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA