Najnovije

DODIK: Problem BiH nikada nije bila Srpska, nego radikalne strukture sa sumnjivom ratnom biografijom

Dok se Bošnjaci bave sprečavanjem angažovanja helikoptera Srbije da pomognu i Srbima i Bošnjacima, radikalizam sve više uzima maha i to upravo zahvaljujući njihovom ponašanju i huškačkoj politici, koja je plodno tlo za rast ekstremističkih pokreta, poručio je predsednik Republike Srpske.

Problem BiH nikada nije bila Republika Srpska, nego radikalne strukture sa sumnjivom ratnom biografijom koje predstavljaju Bošnjake, ukazao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ističe da bi u svakoj drugoj zemlji pripadnici struktura koje su bile povezane sa mudžahedinima nikako i nikada ne bi smeli sa sede u institucijama.

"Ali takvi sede i često odlučuju ovde, ima ih u svakoj pori društva u BiH. Rezultat takve situacije u kojoj se pitaju oni kojima bi se po svim osnovima moglo suditi, jeste da gde god se odlučuje na zajedničkom nivou, sve je blokirano. Jedno od ključnih pitanja koje bi nas približilo evropskom putu je konačno rešavanje pitanja odlaska stranaca iz Ustavnog suda" naveo je Dodik na Iksu.

Predsednik Srpske ukazao je da Bošnjaci ne dozvoljavaju da se reši ova tema, kao što ne žele rešenja ni po bilo kom drugom pitanju.

"Imali smo očekivanja da će predstavnici 'trojke' poštovati dogovor, ispunili smo zajedničkim radom veći deo prioriteta koje je postavila Evropska komisija i to je i prepoznato u Evropskoj uniji. Onda je među predstavnicima 'trojke' proradila ista SDA struja koja je i ranije sve blokirala, a znamo da su novoformirane stranke kod Bošnjaka koje su danas na vlasti nastale upravo iz njihovih redova i mnogo je tu duboko kompromitovanih ličnosti koje ne žele napredak dejtonske BiH. S takvim sastavom teško je očekivati da BiH može ići bilo gde", naveo je Dodik, i dodao:

"Optužbe u vezi s Planom rasta i svega ostalog su laži i podmetanje. Bošnjaci ne žele EU, jedino što oni žele je islamska unitarna država u srcu Evrope i zato blokiraju sve što mogu, pa čak i dogovor o delovanju helikoptera Srbije tokom turističke sezone. O BiH i radikalizaciji muslimana ovih dana je pisao i 'Dojče vele'. To je goruće pitanje, ali u BiH nijedan Bošnjak ne želi ili ne sme da govori o tome."

Predsednik Srpske istakao je da ako zatvorimo oči pred istinom, problemi mogu postati samo gori, zato je pozvao sve bošnjačke predstavnike da počnu da rešavaju ozbiljne izazove koje imaju i da prestanu sa stalnim optužbama i lažima na račun Srbije.

"Dok se oni bave sprečavanjem angažovanja helikoptera Srbije da pomognu i Srbima i Bošnjacima, radikalizam sve više uzima maha i to upravo zahvaljujući njihovom ponašanju i huškačkoj politici, koja je plodno tlo za rast ekstremističkih pokreta", naglasio je Dodik.

Retki snimak: Rusi love neprijateljsku bespilotnu letelicu „Baba Jaga” (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA