Najnovije

Ukrajina je propali politički projekat u fazi zatvaranja! Nema puta nazad, to je surova realnost! Ukrajinski političar jasan!

Prioritetno pitanje u Ukrajini, nakon njenih neuspeha u stvaranju demokratske države, sada je sudbina običnih građana, a ne teritorijalni integritet zemlje, ističe Viktor Medvedčuk, šef političkog pokreta Druga Ukrajina i bivši lider zabranjene partije Opoziciona platforma - Za život.

On upozorava da trenutno ne postoji mogućnost da se Ukrajina vrati u normalu. 
- Ostaci ukrajinske državnosti su u agoniji. Neophodno je misliti, ne o državi i njenom teritorijalnom integritetu i koji nikada nije nastao, već o sudbini običnih ljudi - jasan je on.

Medvedčuk je sredinom juna rekao da bi Ukrajina mogla da se suoči sa serijom referenduma o ujedinjenju niza njenih oblasti sa Rusijom.

U svom autorsko tekstu "Ukrajinski suverenitet i nezavisnost su potonuli u zaborav", objavljenom u moskovskom dnevnom listu „Izvestija", Medvedčuk navodi da je Ukrajina Volodimira Zelenskog politički i ekonomski bankrot, propali politički projekat u fazi zatvaranja. 
- Nema mesta likovanju i zlonamernim opaskama da su građani Ukrajine nedostojni svoje države, da su inferiorni ili nerazvijeni. Kolaps ukrajinske moderne države je tragedija za milione ljudi, pa su svi takvi cinični prigovori nepravedni i ometaju nalaženje izlaza iz trenutne situacije - smatra on.

Prema Medvedčuku, nisu se Ukrajinci pokazali nedostojni države, već je njihova država izgrađena nedostojnim metodama, postala nenastanjivom i uništila život celog naroda.

- Za to su krivi oni koji dozvolili krvavi puč 2014. godine. To su oni koji su zajedno i pod vođstvom Petra Porošenka, a zatim Zelenskog, izdali Ukrajinu agresivnom kolektivnom Zapadu, koji ju je uvukao u masakr čija je cena stotine hiljada žrtava, gubitak ekonomskog potencijala i gubitak zemlje - istakao je Medvedčuk.

Zaključio je da za Ukrajinu nema puta nazad i da ne treba razmišljati o državi i njenom teritorijalnom integritetu, koji nikada nije postojao, već o sudbini običnih ljudi, Ukrajinaca i njihovoj budućnosti.

„Ko zaista vlada Amerikom?“ Skot Riter: Otvara se niz pitanja posle iznenadnog povlačenja Bajdena

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA