Najnovije

Nakon atentata na Trampa: Šef američke Tajne službe podnela ostavku

Ranije je Kimberli Čitl priznala da je atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa njihov "najveći operativni promašaj" u više decenija.

Šef američke Tajne službe Kimberli Čitl, koja je priznala neuspeh obaveštajnih službi u vezi sa atentatom na Trampa, podnela je ostavku, prenose RIA Novosti.

Kako piše "Aksios", i republikanski i demokratski poslanici pozvali su je da se povuče zbog propusta.

Direktorka Tajne službe Kimberli Čitl izjavila je ranije na saslušanju u Kongresu, govoreći o atentatu na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa  u Pensilvaniji 13. jula, da je to bio "najveći operativni promašaj" ove agencije u više decenija, navodi AP.

"Dana 13. jula smo zakazali", dodala je Kimberli Čitl, ističući da preuzima punu odgovornost za propuste agencije na skupu u Pensilvaniji. 

Na dan tragičnog mitinga, Tajna služba je obaveštena o sumnjivoj osobi pre nego što je Tramp izašao na binu i otprilike 20 minuta pre nego što je ispaljen hitac, podseća "Aksios".

Američka Tajna služba ranije je priznala da je odbila zahteve da ojača zaštitu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, preneo je "NJujork tajms", pozivajući se na izjavu portparola ministarstva Entonija Guljelmija.

Naime, Tajna služba je navela da je odbila zahteve za dodatnim federalnim resursima, koje je obezbeđenje bivšeg šefa Bele kuće tražilo dve godine pre nego što je na njega izvršen atentat.

ZABORAVITE NA MILIJARDE! Mađarska uzvratila Ukrajini istom merom zbog ruske nafte

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA