Najnovije

NEŠTO SE KRUPNO DEŠAVA: Komandne jedinice Vojske Srbije razmatraju obaveštajno bezbednosnu situaciju

Na sastanku sa načelnikom Generalštaba VS razgovaralo se i o dostignutom nivou popune jedinica i realizaciji ključnih zadataka.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović održao je danas radni sastanak s komandantima brigada i samostalnih bataljona Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku je razmatrana obaveštajno-bezbednosna situacija u zemlji i okruženju od značaja za operativne sposobnosti Vojske Srbije, dostignuti nivo popune jedinica i realizacija ključnih zadataka. 

General Mojsilović je, nakon izlaganja i diskusije učesnika, komandantima taktičkih jedinica predočio kratkoročne planove i prioritete u izgradnji sposobnosti Vojske Srbije i dao im usmerenja za rad u nastupajućem periodu.

Sastanku su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, rukovodioci dela užih unutrašnjih jedinica Generalštaba, komandanti operativnih sastava i glavni podoficiri jedinica ranga brigade i samostalnih bataljona.

Načelnik Generalštaba je ovom prilikom odao priznanje starešinama, vojnicima i civilnim licima na službi u Vojsci  Srbije, koji, verni otadžbini i posvećeni profesiji, svakodnevno izvršavaju zadatke na dobrobit građana i države — od odvraćanja od oružanog ugrožavanja spolja, preko angažovanja u mirovnim operacijama i konstantne izgradnje sposobnosti, do pomoći onima koji trpe posledice vremenskih nepogoda.

On je istakao da Vojska Srbije jeste i biće faktor mira, stabilnosti i prosperiteta Republike Srbije, zaključuje se u saopštenju.

ALBANCI POKUŠALI DA SE DOKOPAJU VOJNIH TAJNI SRBIJE: Koji igrač zapravo stoji iza svega

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA