Najnovije

"Nevidljiva" Kamala: Evropski političari nisu impresionirani Bajdenovom zamenom

Pojedini evropski zvaničnici privatno su kritikovali neubedljive nastupe američke potpredsednice

Povlačenje predsednika SAD DŽozefa Bajdena iz predsedničke trke nametnulo je evropskim političarima hitno pitanje kakva bi predsednica bila Kamala Haris, piše briselski "Politiko".

Američka potpredsednica trenutno je favorit da postane demokratski kandidat koji će se u novembru suprotstaviti bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu. 

Međutim, kako piše "Politiko", Harisova tek treba da ubedi evropske političke centriste da može da ga pobedi.

Član izvršnog odbora Evropske centralne banke Izabel Šnabel je ranije ove godine, ne znajući da je snimaju, kritikovala američku potpredsednicu nazivajući je "nevidljivom". 

"Proces kojim su demokrate birale kandidata je promašaj. Trebalo je da imaju još jednog kandidata pored Harisove od samog početka. Ona nikada ne bi pobedila na izborima, to je beznadežno", rekla je Šnabel u privatnom razgovoru uoči panel događaja u februaru.

Privatno su i drugi zvaničnici upoznati sa "diplomatskim stilom" Harisove kritikovali njene govore, navodeći da ona ima tendenciju da stihijski čita unapred pripremljene tekstove. 

Dvojica zvaničnika koji su se sastali sa američkom potpredsednicom na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji ranije ove godine rekli su za "Politiko" da Harisova nije ostavila dobar utisak.

"S jedne strane, njeni javni nastupi bili su pripremljeni i skritovani, govore je držala pomoću telepromptera, uz minimalno spontanosti, a njen govor iz 2023. na istoj konferenciji bio je posebno loše primljen. Izostao je očekivani aplauz i ona nije uspela da se poveže sa publikom", piše "Politiko".

Još jedan primer je njeno pojavljivanje na britanskoj konferenciji o veštačkoj inteligenciji 2023. godine.

Harisova je kasno izašla na binu praćena "predsedničkom muzikom" i održala je govor koji je jedan učesnik za briselski portal opisao kao "banalan".

Iako je britanska vlada koju je tada predvodio Riši Sunak javno pozitivno ocenila učešće Harisove, privatno im je zasmetalo što nije ispratila temu konferencije, što je navodno "stavljeno do znanja Beloj kući".

UDARNA VEST! Ruske snage izvele napad na ukrajinski aerodrom za obuku pilota

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA