Najnovije

PUČE ŠIPTARSKI LOBISTA: Korumpirani senator podneo ostavku

Američki senator Bob Menendez podneo je ostavku na tu funkciju, nakon što je ranije danas Etički komitet Senata SAD preduzeo prvi korak revizije koji je mogao da dovede do njegovog izbacivanja iz Senata, preneo je Rojters.

Menendez se nije odazvao pozivima da podnese ostavku, uključujući i pozive guvernera NJu DŽersija, njegove matične države, i lidera većine u Senatu Čaka Šumera, nakon što je osuđen po 16 krivičnih dela, uključujući podmićivanje na federalnom sudu u NJujorku.

Menendez, koji je predstavljao NJu DŽersi u američkom Senatu od 2006. godine, rekao je da će se žaliti na presudu.

On i njegova supruga su prihvatili gotovinu, zlatne poluge i plaćanje automobila i hipoteke kao mito od tri biznismena u zamenu za upravljanje milijardama dolara američke pomoći Egiptu, dok je jedan od biznismena imao veze sa vladinim zvaničnicima, prenosi Rojters.

Menendez je srpskoj javnosti poznat kao albanski lobista, koji je tražio od administracije u Vašingtonu da izvrši pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost tzv. Kosova.
On je tokom karijere izjavljivao da je ponosan što su SAD 2008. godine među prvima priznale nezavisnost južne srpske pokrajine.

UDARNA VEST! Ruske snage izvele napad na ukrajinski aerodrom za obuku pilota

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA