Najnovije

Ruska vojska razbija neprijatelja na Časosojarskom, Kupjanskom i Pokrovskom pravcu (MAPA)

Ruska vojska razbija neprijatelja na Časosojarskom, Kupjanskom i Pokrovskom pravcu, potvrđuju izveštaj obe strane sa fronta.

Rusi napreduju ka Časovom Jaru. Severno od Kalinovke i severozapadno od Bogdanovke, ruske trupe su se učvrstile u zasadima i duž šumskih pojaseva do dubine od 1 km u pravcu Grigorovke. Duž kanala Severski Donec-Donbas, ruske jedinice su raspoređene na kanalu.

Kupjanski pravac.

„U Peščanu su Oružane snage Rusije napredovale duž Molodežne ulice u istočnom pravcu do dubine od 830 metara. Zapadni deo je prešao u sivu zonu“, pišu ukrajinski vojni analitičari, dok su Rusi tvrde da su njihove jedinice već napredovale dalje od Peščanog.

Aktivne borbe vode i kod Sinkovke, gde su se neke jedinice Oružanih snaga Ukrajine povukle, napustivši svoje položaje

Harkovska pogranična oblast. U Volčansku je intenzitet neprijateljstava i dalje visok duž ulica Korolenka, Soborne i Gogolja. Oružane snage Ukrajine potpuno su izbačene iz Glubokog.

U pravcu Limana ruska vojska juriša na Makejevku, a intenzitet neprijateljstava u toj oblasti ostaje visok, duž Nevske jaruge i istočno od Ternova.

Pokrovskoe smer. Intenzivne borbe se vode u Novoselovki Prvoj. Oružane snage Rusije napredovale su do 100 metara. Rusi takođe napadaju u blizini sela Volčje, Vozdviženki, Karlovka i Jasnobrodovki.

U pravcu južnog Donjecka, ruska grupa Vostok napada Nikolski kod Ugledara, juriša na Maksimiljanovku i napreduje do Konstantinovke preko Paraskovjevke i duž zasada.

Uništen američki Abrams kod Progresa, nastavljaju se žestoke borbe za Makijevku, Ukrajinci se povlače

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA