Najnovije

U SAD je izvršen državni udar

Protiv američkog predsednika DŽozefa Bajdena izvršen je državni udar, rekao je kandidat za predsednika SAD Donald Tramp u intervjuu Foks njuzu.

„U neku ruku, da“, odgovorio je Tramp na novinarsko pitanje da li veruje da u situaciji sa Bajdenom možemo da govorimo o državnom udaru.

Republikanski predsednički kandidat intervjuisan je zajedno sa senatorom DŽej Di Vensom, koga je predložio za potpredsednika. I Vens je na ovo pitanje odgovorio potvrdno.

„Ako Bajden ne može da se kandiduje za predsednika, ne može da obavlja funkciju predsednika i žele da ga smene, jer nije sposoban da radi - pogledajte 25. amandman (Ustava SAD), nemojte da radite ono što je politički najbolje za demokrate“, rekao je Vens.

Prema 25. amandmanu, potpredsednik i administracija imaju ovlašćenje da proglase predsednika nesposobnim za obavljanje dužnosti i da ga primoraju da podnese ostavku. Vens je primetio da ako je to „stvarni problem“, to se mora rešiti „na odgovarajući način“.

Predsednički izbori u SAD održaće se 5. novembra. Pretpostavljalo se da će Demokratsku stranku predstavljati aktuelni šef države DŽozef Bajden, ali su posle katastrofalnog nastupa na junskoj debati sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom, među demokratama počeli da se čuju sve glasniji pozivi da Bajden odustane od borbe. On je 21. jula odlučio da se povuče iz trke i podrži kandidaturu potpredsednika Kamale Harisa na najviši položaj u američkoj državi.

RUSI MASOVNO GOMILAJU SNAGE: Raspoređeni su, sprema se veliki napad

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA