Najnovije

UHAPŠEN JOŠ JEDAN SRBIN NA KOSMETU! Saša otišao na KiM uoči obeležavanja 25 godina od masakra srpskih žetelaca, Kurti ga odveo u svoj kazamat!

Priveden je pod izgovorom da je na društvenim mrežama širio sadržaj koji se ne dopada vlastima u Prištini i kritikovao takozvanu OVK, saopštila je kancelarija za KiM.

Na administrativnom prelazu Merdare sinoć je uhapšen Saša Z. (39) iz Beograda dok je putovao na Kosovo i Metohiju kako bi učestvovao na Memorijalnom fudbalskom turniru u selu Staro Gracko kod Lipljana, uoči obeležavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca.

"Priveden je pod izgovorom da je na društvenim mrežama širio sadržaj koji se ne dopada vlastima u Prištini i kritikovao takozvanu OVK zbog čega mu se na teret stavlja navodno širenje rasne i verske mržnje", saopštila je kancelarija za KiM.

Oni navode da, umesto da Priština i Aljbin Kurti hapse i procesuiraju počinioce ovog monstruoznog zločina nad Srbima, za koji niko do dana današnjeg nije odgovarao, oni privode Srbina koji se uputio da na sportskom događaju oda poštu nastradalima.

Prema njihovom saopštenju, reč je o turniru koji se svake godine organizuje kako bi se održao spomen na ovaj tragični događaj.

Dodali su da mu je odmah obezbeđena besplatna advokatska pomoć, kao i da se trenutno nalazi u policijskom zadržavanju od 48 časova.

Prema njihovim navodima, dok u Prištini veličaju teroristu i zlikovca Fatona Hajrizija koji je upucao srpskog policajca na dužnosti, dok prištinski funkcioneri otvoreno prete Srbima, dok ubice Srba za brojne masovne i individualne zločine na KiM šetaju slobodno, Priština privodi Srbe zbog snimaka na društvenim mrežama.

"Očekujemo da se međunarodna zajednica angažuje na ovom slučaju i snagom autoriteta i mandatom misija spreči da Srbin postane nova žrtva režima u Prištini samo zato što je iskazao svoj stav i slobodu govora", naveli su oni.

Reagovala je i Srpska lista koja je istakla da je hapšenje Saše Z. dokaz da je i "verbalni delikt postao alat za institucionalni pritisak i progon Srba", koji se hapse čak i u trenutku kada idu da odaju počast nevino stradalim sunarodnicima u Starom Grackom.

"Posebno iritira činjenica da Priština koristi bilo šta kako bi maltretirala Srbe, a do danas nije učinila ništa da se otkriju oni koji su počinili teške zločine nad Srbima. Nema presude ni za one koji su pucali u srpsku decu za Badnje veče u Gotovuši, nema presude za parapolicijske jedinice koje su upucavali Srbe na Bistričkom mostu, prebijali i svakoga dana ugnjetavaju Srbe na severu, a o zločinima poput Starog Gracka čiju godišnjicu danas obeležavamo nema ni govora", ističe Srpska lista.

Oni poručuju da osim Aljbina Kurtija i DŽeljala Svečlje "ne postoji bilo ko odgovorniji za širenje verske i nacionalne mržnje", te da bi oni trebalo da budu prvi na listi za hapšenje.

Napadnuta luka u Rusiji: Ukrajinci pogodili trajekt - ima mrtvih i ranjenih

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA