Najnovije

FBI sve zabrinutiji zbog mogućeg terorističkog napada u SAD, sličnog „Krokusu“ u Rusiji

Američke tajne službe sve su zabrinutije zbog mogućnosti izvršenja terorističkog napada koordinisanog iz inostranstva u Sjedinjenim Američkim Državama, sličnog napadu na „Krokus siti hol“ u Krasnogorsku, saopštio je direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej na sastanku u pravnom komitetu Predstavničkog doma Kongresa SAD.

„Sve smo više zabrinuti ne samo zbog terorističkog napada koji bi mogao biti inspirisan onim u inostranstvu, što izaziva veliku brigu, već čak zbog mogućnosti koordinisanog terorističkog napada iz inostranstva, koji bi, na primer, mogao biti sličan onom koji se dogodio u koncertnoj dvorani u Rusiji, samo ovde kod nas, u SAD“, objasnio je direktor FBI.

Pored toga, Rej je istakao da na osnovu analize CIA, elektronski uređaji atentatora na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa pokazuju da je pretraživao podatke i o stranim liderima.

Prema njegovim rečima, napadača su zanimali i zvaničnici Republikanske, ali i Demokratske stranke SAD.

Prethodno, teroristički napad na podmoskovski „Krokus siti hol“ organizovala je međunarodna grupa sa predstavnicima iz srednjooazijskih i evropskih zemalja, među kojima su i državljani Rusije, saopštio je direktor Savezne službe za finansijski monitoring (Rosfinmonitoring) Jurij Čihančin tokom obraćanja u Savetu Federacije.

Prema poslednjim informacijama, u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule su 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.

Na predsedničkog kandidata i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa 13. jula je izvršen pokušaj atentata tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji. Tramp je ranjen u uho, a napadača su ubili pripadnici američke tajne službe, koja je zadužena za zaštitu najviših zvaničnika države. FBI incident istražuje kao „pokušaj atentata i mogući unutrašnji terorizam“. Osumnjičeni je identifikovan kao 20-godišnji Tomas Metju Kruks.

MOSKVA IDE NA PLAN B - E sad kreće potpuno rasulo ukrajinske države

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA