Najnovije

KRENUO KA RUSKOJ FEDERACIJI! Ruska vojska odmah krenula u brzu akciju (FOTO)

Ruska vojska je izvestila o incidentu u kojem je lovac Su-27 pratio elektronski izviđački avion Kraljevskog vazduhoplovstva RC-135V Rivet Joint koji je vršio osmatranje nad Crnim morem, uz pratnju para Eurofighter Tiphoon FGR4.

Incident se dogodio kada je izviđački avion RC-135V Rivet Joint, u pratnji dva borbena aviona Eurofighter Tiphoon FGR4, vršio osmatranje nad Crnim morem. Tokom jedne faze leta, izviđački avion je uputio svoju putanju ka državnoj granici Ruske Federacije.

PUTIN NAREDIO! Kreće žestoko pojačanje, Zapadu se ovo neće dopasti

Ubrzo nakon što je avion RC-135V Rivet Joint počeo da se približava ruskoj granici, ruski lovac Su-27 je angažovan da prati izviđački avion. Prisustvo ruskog lovca Su-27 primoralo je izviđački avion da promeni svoju putanju i vrati se nazad.

Ruske vlasti su istakle da je ovaj incident pokazatelj kontinuirane aktivnosti stranih vojnih letelica u blizini ruskih granica, što izaziva dodatnu napetost u regionu. Slični incidenti su se dešavali i ranije, što ukazuje na potrebu za dodatnim merama bezbednosti i praćenja aktivnosti u vazdušnom prostoru.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA