Najnovije

PUTIN NAREDIO! Kreće žestoko pojačanje, Zapadu se ovo neće dopasti

Ruska Federacija donela je konkretne korake za razvoj brodogradnje zbog povećanja tenzija u svetu, potvrdio je danas pomoćnik ruskog lidera, uz objašnjenje da je odluka doneta zbog jačanja vojno-pomorskog prisustva SAD i NATO-a, između ostalog, i u neposrednoj blizini ruske granice

Predsednik Rusije Vladimir Putin izdao je naredbe za razvoj domaće brodogradnje u cilju odbrane i bezbednosti Ruske Federacije, potvrdio je danas pomoćnik predsednika Rusije Nikolaj Patrušev zadužen za pitanja pomorske politike.

Prema njegovim rečima, naredbe su izdate zbog situacije u svetu koja se menja velikom brzinom. Kako je rekao, tenzije su danas na visokom nivou, SAD i NATO zemlje jačaju svoje pomorsko prisustvo i kapacitete u cilju ograničavanja drugih suverenih država, te je Ruska Federacija primorana da odgovori na novonastale izazove.

"Sjedinjene Države i druge zemlje NATO-a povećavaju svoje pomorsko prisustvo u glavnim oblastima Svetskog okeana, uključujući i vode u neposrednoj blizini teritorije Ruske Federacije. Oni aktivno šalju svoje vojno-pomorske snage na mesta gde se nalaze resursi. Pretvarajući se da se bore protiv piraterije i terorizma, oni blokiraju puteve koji se koriste za plovidbu, hapse i pregledaju teretne i putničke brodove pod bilo kojom zastavom. Povećanjem broja pomorskih baza i vojnih vežbi oni nastoje da ograniče nacionalne interese suverenih država", pojasnio je Patrušev.

Pomoćnik Vladimira Putina je zatim dodao da Rusija mora da uzme u obzir sve aspekte geopolitičkih procesa i da na njih odreaguje.

"Uzimajući u obzir sve veće pretnje našoj državi sa Zapada, Rusija je dužna da ojača svoju mornaricu. Neophodno je obezbediti stalnu spremnost flote za odvraćanje i sprečavanje vojnih sukoba, za oružanu odbranu naše zemlje u skladu sa normama međunarodnog prava", istakao je Patrušev.

USPELA OFANZIVA: Gori ukrajinska luka na Dunavu! Dronovi od‌jekivali, pogođen i rumunski vazdušni prostor! (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA