Najnovije

UKRAJINCI MOBILIŠU I ŽENE: Sedam zatvorenica potpisalo ugovor sa ukrajinskom vojskom

U ukrajinsku armiju do sada je stupio 6.101 zatvorenik, a procenjuje se da ih je na obuci oko 4.000.

Oružane snage Ukrajine počele su da potpisuju ugovore sa ženama zatvorenicima koje se nalaze na odsluženju zatvorske kazne, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo pravde.

Kako prenose RIA Novosti, "sedam žena koje su služile kaznu zatvora sklopile su ugovor sa Oružanim snagama Ukrajine". One su izrazile želju da služe vojni rok po ugovoru u zamenu za uslovno puštanje na slobodu.

Prema podacima Ministarstva pravde Ukrajine, to su prve zatvorenice koje su stupile u vojsku nakon što je armija počela da vrbuje zatvorenike u svoje redove. Do sada je iz zatvora u ukrajinsku vojsku otišao 6.101 osuđenik, a 3.823 njih već je na obuci.

Prema pisanju "Vašington posta" iz juna, među zatvorenicima koji se spremaju da idu na front su trgovci narkoticima, lopovi, osobe koje su izvršile različite napade i ubistva. Svi oni, nakon obuke, služiće u odvojenim jedinicama, u kojima neće biti običnih vojnika, ali će njima ipak upravljati vojna lica.

Izvor lista, neidentifikovani ukrajinski vojnik koji je zadužen za vrbovanje zatvorenika, tvrdi da ni on, a ni mnogi drugi ne veruju u uspeh ove metode, budući da postoji opasnost od izazivanja pometnje na frontu ili dezerterstva. "Svi oni će pobeći kao Forest Gamp", rekao je izvor "Vašington posta".

Oglasio se Dodik o odluci Ustavnog suda

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA