Najnovije

TRAMO OTKRIVA: Ko je umešan u Bajdenovo povlačenje iz izborne trke

Sve demokrate su napustile Bajdena, primoravajući ga da bira između dobrovoljnog napuštanja trke ili prinude, stoga nije imao izbora, ocenio je bivši američki predsednik.

Bivši predsednik Donald Tramp ocenio je da nekadašnji američki predsednik Barak Obama ne podnosi američkog lidera DŽozefa Bajdena, te da ga je zajedno sa drugim vodećim demokratama primorao da se povuče iz izborne trke.

"Obama Bajdena ne podnosi i nije podržao njegovu nominaciju za demokratskog kandidata za predsednika SAD. Čak ga je i bivša predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi odbacila", kazao je Tramp u intervjuu za "NJujork post".

Prema njegovim rečima, sve demokrate su napustile Bajdena, primoravajući ga da bira između dobrovoljnog napuštanja trke ili prinude, stoga nije imao izbora.

Nakon skoro mesec dana iznenađujuće agresivne medijske kampanje i intenzivnih poziva velikog broja demokrata da se povuče iz predsedničke trke, američki predsednik i dojučerašnji predsednički kandidat DŽozef Bajden objavio je da se ipak neće nadmetati na izborima u novembru.

Naime, Bajden je podržao Kamalu Haris kao kandidata demokrata. 

Mnogi republikanci su rekli da, pošto Bajden ne može da se kandiduje za drugi mandat, ne bi trebalo da nastavi da obavlja funkciju.

Sam predsednik SAD još nije objasnio razloge za svoju odluku, a ranije je odbacio sve tvrdnje zbog godina i zdravlja i rekao da će se povući iz izborne trke samo ako ga na to pozove "svemogući Bog".

MOSKVA O SIGNALIMA IZ KIJEVA: Zelenskom se ne može verovati – čujemo reči, ne vidimo dela

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA