Najnovije

Loznica – narod kune Vučićeve: Ko potpisao za litjum proklet bio i nemao poroda!

Narod koji se protivi projektu „Jadar“ bio je danas ispred Skupštine grada Loznice pošto su dobili informaciju da bi na sednici trebalo da bude usvojen Prostorni plan posebne namene za projekat “Jadar”. Iz Loznice javljaju da se ta tačka ipak neće naći na sednici. Posle više od sat vremena narod se razišao, ali su na licu mesta, iz predostrožnosti, ostali aktivisti.

Odbornici iz redova opozicije stali su uoči sednice ispred ulaza u zgradu SO Loznica i nosili su transparent „Stop rudniku litijuma“. Oni su dobili aplauz građana. Međutim, kada su se pojavili odbornici iz vladajućih stranaka, njima su okupljeni dobacivali kritike.

Ekološki aktivisti i stanovnici doline Jadra kažu da su u pripravnosti i da će ako i kada dobiju informacije da li će se usvajati prostorni plan, pozvati javnost Loznice i širom Srbije da se organizuju protesti.

Podsećamo, 11. jula Ustavni sud poništio je odluku vlade koja je prethodno bila odlučila da stavi tačku na Projekat „Jadar“, a već

Još 16. jula Vlada je usvojila novu odluku kojom se projekat Jadar vraća u život. Time su izneverena očekivanja i poverenje onih koji su bili uveravani da je na taj projekat i Rio Tinto stavljena tačka, prenosi reporter N1.

Građani su rekli da ne smeju da ništa prepuste slučaju i da će uprkos za njih dobrim vestima ostati neko vreme ispred zgrade SO da iskažu nezadovoljstvo.

Donete su i vuvuzele koje su sugerisale odbornicima u zgradi da su građani bili tu da iskažu revolt i nezadovoljstvo, a nezadovoljstvo je veliko i očekivanja građana izneverena posle odluke Ustavnog suda, prenosi ekipa N1 iz Loznice.

Posle više od sat vremena dežuranja ispred zgrade opštine, građani su se razišli, a tu su i dalje aktivisti „Ne damo Jadar“.

Žestok ruski udar po Ukrajini - evakuisani NATO instruktori

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA