Najnovije

Žestok ruski udar po Ukrajini - evakuisani NATO instruktori

Ruske snage izvele su seriju napada, između ostalog na aerodrom u Borispolju, na područja gde se nalaze sistemi PVO, kompleks sa vojnom tehnikom u Čerkaskoj oblasti i na Izmail, odakle su bili evakuisani strani oficiri, rekao je Sputnjiku koordinator proruskog pokreta otpor u Nikolajevu Sergej Lebedev.

„U 03.20 rakete su pogodile aerodrom u gradu Borispolju. Prva eksplozija je bila snažna, ali niko nije javio da li je bilo detonacija. naredne eksplozije su se čule na skladištu nafte na aerodromu. U tom pravcu su krenula vozila hitne pomoći", istakao je on.

Prema rečima Lebedeva, mikrookrug Knjažicki i Aeroportovski su blokirani. Prema njegovim informacijama, dan ranije u Borispolj je sleteo Il-76, udari bi mogli da imaju veze sa teretom koji je tamo dopremljen ovom letelicom.

Pored toga, u 03.20 i 03.30, prema podacima pokreta otpor, granatirane su lokacije sistema PVO i sistemima za elektronsko ratovanje, kao i skladišta raketa u Kijevskoj oblasti.

Još jedan napad izveden je u području železničke stanice u gradu Smela u Čerkaskoj oblasti Ukrajine - pogođen je železnički voz sa vojnom tehnikom. U luci Izmail u Odeskoj oblasti, prema rečima Lebedeva, nakon serije eksplozija, helikopterima su evakuisana tri strana oficira u pravcu Rumunije. Takođe, kako je istakao, pogođeno je i predgrađe Harkova, nakon čega je tamo nastala snažna eksplozija sa detonacijom.

Još četiri eksplozije su se čule u predgrađu Žitomira.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA