Najnovije

DRAMA U PARIZU UOČI OTVARANJA OLIMPIJSKIH IGARA! Vozovi paralisani, sumnja se na sabotažu

Francuske železničke linije paralisane su „koordinisanom sabotažom“ uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, javlja Si-En-En.

Francuski sistem brze železnice na udaru je nekoliko „zlonamernih“ akata, uključujući i požare, u onome što je opisano kao „koordinisana sabotaža“ kako bi se poremetio saobraćaj uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Francuska državna železnička kompanija SNCF saopštila je da je prekid uticao na atlantske, severne i istočne brze linije, pri čemu je oštećeno nekoliko njenih objekata.

SNCF je saopštio da je saobraćaj na ovim linijama „veoma poremećen“, a železnička mreža mora da preusmeri i otkaže veliki broj vozova.

Oni su istakli da su članovi tima na licu mesta i da nadgledaju popravke, međutim, kako su rekli, očekuje se da će situacija potrajati tokom čitavog vikenda, prenosi Si-En-En.

„Molimo sve putnike da odlože putovanje i da ne idu na stanicu“, navodi se u saopštenju.

Železnički centar Remi Val de Loar takođe je saopštio da će njihove železničke linije biti u prekidu najmanje do ponedeljka, jer će požar u blizini pruga u Kurtelanu u severnoj Francuskoj izazvati smetnje u putovanju do Pariza.

Do poremećaja u železničkom saobraćaju dolazi samo nekoliko sati pre početka ceremonije otvaranja OI.

Francuski ministar sporta i Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Ameli Udea-Kastera rekla je da je prekid na železničkim linijama „neka vrsta koordinisane sabotaže“.

U razgovoru za BFMTV, ona je osudila napade na „najoštriji mogući način“ i rekla da su „zaista užasni“.

„Igrati protiv Igara znači igrati protiv Francuske, protiv svog kampa, protiv svoje zemlje“, rekla je ona, prenosi BFMTV.
Kako je navela, incidenti će poremetiti putovanja danas, ali i tokom vikenda.

„Procenićemo uticaje na putnike, sportiste i obezbediti odgovarajući transport svih delegacija do mesta takmičenja“, rekla je ona.

KREMLJ O PREGOVORIMA: Iz Kijeva stižu nejasni signali

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA