Najnovije

FSB: Uhapšen terorista – po nalogu ukrajinske službe nameravao da ubije ruskog oficira

Evgenije Serebrjakov, koji je optužen da je pre dva dana digao u vazduh automobil u Moskvi kada su ranjene dve osobe, priznao je da je izveo teroristički napad po nalogu agenta Službe bezbednosti Ukrajine sa kojim se sastajao u Istanbulu, sledi iz videa koji je objavio FSB Rusije.

„U februaru 2023. godine samoinicijativno sam kontaktirao administratora grupe na društvenim mrežama u cilju saradnje sa obaveštajnim službama Ukrajine“, rekao je Serebrjakov tokom ispitivanja.

Kasnije je, kako je rekao, komunicirao sa nekim Iljom koji je, po njegovim pretpostavkama, „agent Službe bezbednosti Ukrajine“.

„Sa njim sam razgovarao, jednom smo se sastali u Istanbulu. Nakon toga sam uzeo komponente za montiranje improvizovane eksplozivne naprave.

Ilja (iz Službe bezbednosti Ukrajine) mi je predložio da likvidiram oficira“, rekao je Serebrjakov.

Kako je dodao, on je „pod kontrolom i uz instrukcije montirao eksplozivnu napravu i postavio je pod automobil“ ruskog oficira.

„Ilja mi je obećao ukrajinsko državljanstvo i nagradu od 10 do 20 hiljada dolara“, otkrio je osumnjičeni.

U sredu ujutru dve osobe su povređene u eksploziji automobila „tojota lend kruzer“ koja se dogodila na severu Moskve u dvorištu jedne kuće.

Prema podacima MUP Rusije, detonirao je neidentifikovani predmet koji se nalazio u automobilu. Tom prilikom su ranjeni muškarac i žena. Pokrenut je krivični postupak. Istražitelji su ubrzo identifikovali osumnjičenog – 29-godišnjeg Evgenija Serebrjakova. On je istog dana uhapšen u Turskoj uz pomoć turskih službi i isporučen u Rusiju.

Očišćene liste čekanja na Institutu "Dedinje": Lekari radili od jutra do sutra, 12 operacija dnevno

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA