Najnovije

HAOS U PENTAGONU: Napravili kardinalnu grešku! Kijev zapanjen

Pentagon je utvrdio da su u obračunu za municiju, rakete i drugu opremu poslatu Ukrajini počinjene greške u iznosu od dve milijarde dolara, što je omogućilo pronalaženje dodatnih dve milijarde dolara za oružje za Ukrajinu.

Kako je pokazao izveštaj vladine kancelarije za obračun, američko ministarstvo odbrane suočeno je sa poteškoćama u tačnoj proceni vrednosti vojnog materijala poslatog Ukrajini, zbog nejasnih definicija u obračunavanju, prenosi Rojters.
Na taj način je u 2023. nastala greška u proceni poslatog oružja i materijala od 6,2 milijarde dolara.
Pentagon je obavestio ovu kancelariju da je od tada učinjena dodatna greška, pa je vrednost materijala poslatog u Ukrajinu precenjena za još dve milijarde dolara. 

To ima za posledicu da sada Kijevu može biti isporučeno oružje u vrednosti dodatne dve milijarde dolara kako bi se pokrila količina pomoći koju je odobrila administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena.

Kancelarija za obračun navela je da su do nedoslednosti u vezi vrednosti vojne pomoći dovele neodređene definicije u Aktu o pomoći inostranstvu, kao i odsustvo konkretnih smernica o proceni vrednosti.

POČELA MASOVNA POGIBIJA U ROVOVIMA! Ukrajinci više nemaju kuda, ostaje samo predaja?!

Izvor: Informer.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA