Najnovije

Kremlj: Orban je postao „evropski buntovnik“ – EU se iživljava nad njim

Premijer Mađarske Viktor Orban je, posetivši Moskvu, postao „evropski buntovnik“ iako nije govorio o podršci Rusije, nego je samo pokušao da sazna ruski stav o Ukrajini, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Pogledajte, pojavio se Orban, 'evropski buntovnik', evropski enfant terrible ('nestaško'). On nije rekao: 'Ja podržavam Rusiju'. On je više puta govorio da ne podržava Rusiju. Ali on je odlučio i rekao: 'Slušajte, svi govorimo o rešavanju situacije, ali hajde da razumemo stavove strana, da bar vidimo njihova mišljenja pa ćemo onda razmišljati. Ali hajde da saznamo mišljenje iz prve ruke'“, rekao je Peskov, komentarišući Orbanovu posetu Moskvi.

On je podsetio da je mađarski premijer, pored Rusije, posetio i Ukrajinu i Kinu.

„Zbog posete Moskvi sada se cela Evropska unija iživljava nad njim. To rade ljudi koji za sebe govore da su centar civilizacije, koji su sebe proglasili zlatnom milijardom. Dakle, u tom smislu situacija je užasna“, rekao je portparol Kremlja na sastanku sa učesnicima Festivala novih medija.

Prethodno, poslanici Evropskog parlamenta zahtevali su da se Mađarskoj ukine pravo glasa u Evropskoj uniji zbog putovanja premijera zemlje Viktora Orbana u Rusiju i Kinu, objavio je list „Politiko“, pozivajući se na pismo 63 poslanika upućeno šefu Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, šefu Evropskog saveta Šarlu Mišelu i predsedniku Evropskog parlamenta Roberti Metsoli.

Orban je ranije posetio Ukrajinu, Rusiju i Kinu. Poseta Moskvi i sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izazvali su oštre kritike na Zapadu.

UKRAJINSKI VOJNICI PRIZNALI MEDIJIMA SVE! Ispovest pripadnika jurišnog bataljona od‌jeknula na Zapadu!

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA