Najnovije

NIS-ove pumpe otete, pa odmah date u zakup: Jedna osvanula sa novim "kosovskim" imenom

Doskora NIS-ova benzinska stanica u Severnoj Mitrovici, već je dobila ime kosovske kompanije "Eksfis".

Nakon što su u toku prethodnih deset dana zatvorene benzinske pumpe "NIS petrol" u nekoliko gradova na Kosovu i Metohiji, prvo na izlazu iz Severne Mitrovice, u Zubinom Potoku i na jezeru Gazivode, kao i u Zvečanu i Leposaviću, Agencija za privatizaciju ponudila je u zakup pet pumpi.

Naime, na severu Kosova danas je raspisan javni poziv za zakup benzinskih stanica.

Kako se navodi u saopštenju Agencije, reč je o pumpama koje u nalaze u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu.

"Ponude se dostavljaju 9. avgusta, od 10 do 12 sati, u zatvorenoj koverti za svaku benzinsku stanicu posebno, u regionalnoj kancelariji Agencije u Prištini. Otvaranje ponuda uslediće 15 minuta posle 12 sati. Ponuđači moraju da prilože i potvrdu o registraciji delatnosti kao i dozvolu za rad sa naftnim derivatima", navodi se i dodaje da ponude koje pristignu faksom ili elektronskom poštom neće biti prihvaćene.

Pumpe se nude u zakup na period od dve godine sa mogućnošću produženja.

"Uslov za zakup je nastavak iste delatnosti i licenciranje privrednih subjekata za trgovinu na malo naftnim derivatima", piše u objavi, gde je istaknuta i informacija da postoji mogućnost da se tenderska procedura obustavi u slučaju privatizacije.

Nedugo nakon što je prištinska Agencija za privatizaciju objavila da je raspisala javni poziv za zakup pet pumpi na severu Kosova, jedna od njih – doskora NIS-ova benzinska stanica u Severnoj Mitrovici, već je dobila ime kosovske kompanije 'Eksfis'. Međutim, i to "novo" ime, odmah po postavljanju je - prekriveno, objavio je Kosovo-onlajn.

Oko pumpe koja još nije otvorena i dalje je oblepljena žuta traka tzv. kosovske policije.

POČELA MASOVNA POGIBIJA U ROVOVIMA! Ukrajinci više nemaju kuda, ostaje samo predaja?!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA