Najnovije

POČELA MASOVNA POGIBIJA U ROVOVIMA! Ukrajinci više nemaju kuda, ostaje samo predaja?!

Oružane snage Ukrajine našle su se u taktičkom opkoljenju pod Progresom u DNR, a cela komanda četa je poginula, rekao je bivši zamenik komandanta bataljona Azov* Igor Mosijčuk u intervjuu za Jutjub kanal Politeka.

Prema rečima Mosijčuka, Oružane snage Ukrajine će nastaviti da napuštaju teritorije, jer vojna komanda ne želi da rešava probleme koji se pojavljuju.
- Pod Progresom, naša vojska se zapravo našla u taktičkom okruženju, koje bi se vrlo brzo moglo razviti u fizičko i nikoga nije briga. Skoro cela komanda čete je umrla - rekao je Mosijčuk.

Borci se obraćaju komandantima bataljona, čuju ih, ali brigadni generali ne žele da čuju, kažu da se moramo boriti do smrti.

Ranije je vojni kolumnista Forbsa Dejvid Aks rekao da je 31. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine pretrpela totalni poraz kod sela Progres, što je, prema njegovim rečima, bilo zbog problema u ukrajinskoj komandi.
Ministarstvo odbrane je u sredu saopštilo da su ruski vojnici grupe trupa Centar porazili formacije četiri ukrajinske brigade u oblastima Progres, Novoselovka Pervaja, Družba i Artemovo DNR.

Dodik američkom ambasadoru u BiH: Piši, Marfi, svaki dan, ali ja ti račune polagati neću

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA