Najnovije

POSTAJE JAKO GUSTO! Francuski plaćenici masovno stižu u Harkovsku oblast

Plaćenici dolaze iz velikog broja zemalja, između ostalog, i iz Velike Britanije, Poljske i SAD.

Francuski plaćenici u poslednje vreme u velikom broju pristižu u Harkovsku oblast kako bi učestvovali u sukobu na strani Ukrajine, rekao je danas šef vojno-civilne administracije ovog regiona Vitalij Gančev.

Gančev je otkrio da se, takođe, registruje dolazak stranih trupa iz Velike Britanije, Poljske i SAD.

"Nama, naravno, nije poznat ukupan broj plaćenika koji se sada bore na teritoriji Ukrajine na strani nacionalističkih formacija", rekao je Gančev, ali, kako je dodao, može da kaže da je "broj zemalja iz kojih dolaze ovi plaćenici prilično velik". 

Istražni komitet Rusije u aprilu je objavio informaciju da dosadašnji podaci ukazuju da se u Ukrajini bori više od 3.100 stranih plaćenika. Ovu vest danas su potvrdili i ruski hakeri, koji su objavili podatke više od 3.200 stranih plaćenika u redovima Oružanih snaga Ukrajine. 

Moskva je više puta ukazivala da postoje dokazi da u sukobu učestvuju državljani drugih zemalja i upozoravala da ovo, a posebno slanje dodatnih trupa, može izazvati veću eskalaciju. 

Podaci Istražnog komiteta Rusije, takođe, ukazuju da se vrbovanje stranih plaćenika vrši ne samo preko posebnih internet resurasa, već i diplomatskih predstavništava Ukrajine u inostranstvu, poput, na primer, ambasada. 

ŠTA SE TO KUVA IZNAD ALJASKE! Pentagon u velikoj panici zbog Rusa i Kineza

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA