Najnovije

Ukrajinci probijaju sve granice sramote – nove otrovne strelice ka Beogradu

Umesto izvinjenja za nesportsko i provokativno ponašanje, iz kijevskog Dinama stižu nove otrovne strelice na račun beogradskog Partizana.

Dve ekipe su se sastale u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a uoči revanša u Beogradu Ukrajinci ne prestaju sa skandaloznim izjavama.

Oglasio se Dinamov predsednik Igor Surkis i otkrio da je Ukrajincima okršaj protiv Partizana bio mnogo više od fudbalskog meča.

„Očekivao sam da izađemo onako i borimo se. Jako smo lepo primljeni u Poljskoj i imali smo sjajnu podršku. Hvala predsedniku Zelenskom što nam je to omogućio. Ovako nešto nisam osetili dugo vremena jer smo igrali bez publike. Nastavićemo da igramo što bolje i da napredujemo u kvalifikacijama. Svi znate da je Partizan igrao u Rusiji, zato je ova pobeda bila tako važna. Rekao bih i najvažnija u poslednjih nekoliko godina. Partizan nas je zaista razbesneo i igrali smo za slavu naših vojnika, žena, ukrajinskog naroda. Doneli smo sreću onima koji brane otadžbinu. Slava Ukrajini. Idemo u Beograd manje-viši mirni, ali se nećemo opustiti jer moramo da što spremniji dočekamo narednog rivala”, rekao je Surkis.

Poznat kao „vladar ukrajinskog fudbala“, Surkis iza sebe ima niz skandala, 1995. godine je bio pod istragom zbog podmićivanja fudbalskog sudije Antonija Lopesa Nijeta, 14 godina kasnije je novac za Fudbalski savez Ukrajine od UEFA završio na njegovim računima u „poreskim rajevima“, a u februaru 2022. godine je napustio Ukrajinu bez prolaska carine i na granici sa Mađarskom je utvrđeno da je sa sobom poneo neverovatnih 17,5 miliona dolara.

Provokativan komentar je dao i ukrajinski trener Oleg Fedorčuk.

„Partizan je sramota srpskog fudbala. Šokiran sam brojem stranaca i njihovom timu jer u zemljama bivše Jugoslavije su klubovi uvek bili uglavnomfokusirani na stvaranje sopstvenih fudbalera, a ne razigravanje inostranih. Generalno, Partizan je grub i agresivan tim, ali nepokretan. Imali su sreće da je sudio arbitar nižeg ranga jer su mogli da dobiju tri crvena kartona. Partizan je zaista slab tim, ali bitno je na startu sezone pobeđivati i te slabiće“, rekao je trenutno nezaposleni Fedorčuk.

FON DER LAJEN NAJAVILA: Ukrajini stiže 1,5 milijarda evra od ruske imovine; Reagovao Kremlj

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA