Najnovije

122 OKRŠAJA ZABELEŽENA TOKOM DANA: Ruske trupe pokušale da probiju odbranu kod važne tačke

Tokom proteklog dana, na ukrajinskom frontu zabeležena su 122 borbena okršaja, navodi se u jutarnjem sažetku Generalštaba ukrajinske vojske. Okupatorske snage izvele su napade na više pravaca, sa najintenzivnijim borbama na Pokrovskom i Kurahivskom pravcu.

Na Harkovskom pravcu, došlo je do deset okršaja u rejonima Glibočki, Slobožanski i Vovčansk. U pravcu Kupijana, odbrambene snage odbile su napade kod Sinkivke, Tabaivka, Piščana i Stelmahivke, uz sedam zabeleženih neprijateljskih napada tokom dana.

U Limanskom pravcu, neprijatelj je napao dvanaest puta u oblastima Nevskog, Novosergijevke, Nojehorivke, Makijevke i Serebrske šume. Na Siverskom pravcu, ukrajinski branioci su odbili tri ruska napada kod Verhnokamjanskog i Ivano-Darjevke.

Kramatorsk je bio poprište pet neprijateljskih napada u rejonima Grihorivka i Časovoj Jar. U pravcu Torecka, neprijatelj je izveo 19 napada kod Severnog, Zaliznog, NJujorka i Torecka, uz podršku avijacije.

Najveći broj neprijateljskih napada dogodio se u pravcu Pokrovskog, gde su ukrajinski branioci zaustavili 37 juriša u oblastima Vozdviženka, Novooleksandrivka, Kalinove, Timofijevka, Novoselivka Perša, Vesele, Vovče i Jasnobrodivka. Najveća koncentracija neprijateljskih napada bila je kod Novooleksandrivke.

Na pravcu Kurahova, ruske trupe su pokušale da probiju odbranu ukrajinskih snaga, sa 14 napada kod Krasnohorivke, Kostjantinovke, Netajlova, Karlivke i Paraskovijevke. Na Vremovskom pravcu, neprijatelj je izvršio šest juriša kod Staromlinovke, Vodjanja i Kostjantinovke.

U pravcu Orihiv, okupatori su nastavili sa pokušajima da izbace ukrajinske jedinice sa njihovih položaja u oblastima Mala Tokmačka, Robotinja i Novoandrijevka, sa ukupno sedam napada. U pravcu Dnjepra, operativna situacija se nije značajno promenila, osim jednog vazdušnog napada u oblasti Tjaginke.

Na Volinskom i Poliskom pravcu nisu primećeni znaci formiranja neprijateljskih ofanzivnih grupa.

Predsednik Volodimir Zelenski je u svom svakodnevnom obraćanju istakao potrebu za jačanjem ukrajinskih pozicija na pravcu Pokrovskog, gde je neprijatelj najaktivniji. "Sve se mora učiniti i biće učinjeno da ojačamo naše pozicije i nanesemo značajne gubitke okupatoru", rekao je Zelenski.

RUSI U OFANZIVI: Zauzeli važno mesto u Donjecku

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA