Najnovije

"Batut" izdao upozorenje: Na udaru osam gradova Srbije

U domen potencijalno opasne pojave spadaće maksimalne dnevne temperature vazduha 28. jula na većini teritorije Srbije.

Toplotni talas koji je na kratko zaobišao Srbiju opet se vraća u nedelju, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Za nedelju se očekuje maksimalna temperatura do 37 stepeni.

Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" izdao upozorenje na "opasnu pojavu".

"Batut" je objavio da u narednih 10 dana nema uslova za toplotni talas, ipak, s obzirom na vrele temperature u nedelju, na snazi je upozorenje.

Prognozirane vrednosti maksimalne dnevne temperature vazduha biće u kategoriji opasne pojave 28. jula na području: grada Beograda, južnobačkog, severnobačkog, severnobanatskog, srednjebanatskog, zapadnobačkog, južnobačkog i mačvanskog okruga.

U domen potencijalno opasne pojave spadaće maksimalne dnevne temperature vazduha 28. jula na većini teritorije Srbije, kao i od 31. jula do 3. avgusta uglavnom na severu zemlje.

Zbog "opasne pojave" Batut je izdao narandžasto upozorenje koje će biti na snazi u nedelju i važiće za sledeće gradove: Surčin, Bečej, Palić, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Novi Sad i Valjevo.

Prema najnovijoj najavi RHMZ pretežno sunčano i toplo vreme očekuje se do kraja jula. Naredne sedmice temperature će ići do 34 stepena.

Toplo vreme nastaviće se i od 1. avgusta uz lokalni razvoj oblačnosti retka i izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

VOJSKA SRBIJE NAPADNUTA U LIBANU! Ministartstvo odbrane se oglasilo

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA