Najnovije

FSB sprečio teroristički napad u Dagestanu, troje uhapšenih

Na adresama prebivališta pritvorenih lica pronađene su improvizovane eksplozivne naprave, oružje i uputstva za izvođenje borbenih dejstava u urbanim i šumskim uslovima.

Trojica lokalnih stanovnika privedena su u Kaspijsku zbog planova da izvrše terorističke akte protiv agencija za sprovođenje zakona i pravoslavne crkve, saopštio je Centar za odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti (FSB).

"Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije, sprečila je niz terorističkih akata na teritoriji Republike Dagestan. Kao rezultat aktivnosti sprovedenih u gradu Kaspijsku, identifikovana su i privedena tri lokalna stanovnika, pristalice međunarodne terorističke organizacije zabranjene na teritoriji Rusije, državljani Ruske Federacije koji su imali nameru da izvrše diverzantske i terorističke akte protiv republičkih organa za sprovođenje zakona, kao i pravoslavne crkve u gradu Kaspijsku", navodi se u saopštenju.

Napominje se da su na adresama prebivališta pritvorenih lica pronađene improvizovane eksplozivne naprave, oružje i uputstva za izvođenje borbenih dejstava u urbanim i šumskim uslovima.

"Pritvorena lica su dala priznanje. Istražni organi FSB Rusije otvorili su i istražuju krivični slučaj po delu 1 člana 30 i stavu 'a' dela 2 člana 205 (Priprema terorističkog čina), dela 1 člana 205.4 (Organizovanje terorističke zajednice i učešće u njoj), deo 3 člana 223.1 (Nezakonita proizvodnja eksploziva) Krivičnog zakonika Rusije", dodaju iz FSB.

NEŠTO PAKLENO SE KUVA? Ukrajina raspoređuje avijaciju na aerodromima u Poljskoj

Izvor: Rt.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA