Najnovije

"KAMALA ĆE IZAZVATI TREĆI SVETSKI RAT!" Tramp žestoko o svojoj protivnici

Ukoliko Kamala Haris pobedi na predsedničkim izborima u SAD, izbiće „veliki ratovi“ na Bliskom istoku i „možda treći svetski rat“ , tvrdi bivši predsednik i republikanski kandidat Donald Tramp. Tramp je više puta optuživao Harisa i predsednika DŽoa Bajdena da dovlače SAD ka globalnom sukobu.

Govoreći uoči sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u petak, Tramp je obećao da će rat između Izraela i Hamasa „propasti i veoma brzo“ ako se vrati u Belu kuću.

- Ako to ne učinimo, završićete sa velikim ratovima na Bliskom istoku - nastavio je on.

- I možda treći svetski rat. Trenutno ste bliže trećem svetskom ratu nego bilo kada od Drugog svetskog rata. Nikada nismo bili tako bliski jer imamo nekompetentne ljude koji vode državu - rekao je Tramp.

Tramp je slične optužbe izneo na račun Bajdena i Harisa od početka sukoba u Ukrajini 2022.

Bivši predsednik je tvrdio da sukob nikada ne bi počeo da je on na vlasti i obećao da će Moskvu i Kijev dovesti za pregovarački sto „za 24 sata ” ako bude izabran u novembru.

Netanjahu se sastao sa Trampom na imanju bivšeg predsednika Mar-a-Lago na Floridi, dan nakon što se sastao i sa Bajdenom i Harisom u Vašingtonu.

Obraćajući se novinarima nakon što se suočila licem u lice sa izraelskim premijerom, Haris je rekla da je „s premijerom izrazila moju ozbiljnu zabrinutost zbog razmera ljudske patnje u Gazi, uključujući smrt previše nevinih civila.

Harisovi komentari su navodno naljutili Netanjahua, a pomoćnik izraelskog lidera rekao je Aksiosu da je potpredsednik bio daleko manje kritičan tokom sastanka.

Tramp je bio nepokolebljivi Netanjahuov saveznik tokom njegovog boravka u Beloj kući, uvodeći sankcije Iranu na Netanjahuov zahtev, premeštajući američku ambasadu u Izraelu u Zapadni Jerusalim i posredujući u Abrahamovom sporazumu, kojim je Izrael normalizovao odnose sa Bahreinom, Ujedinjenim Arapima Emirati, Maroko i Sudan.

Međutim, ovaj odnos se pogoršao nakon što je Netanjahu čestitao Bajdenu na izbornoj pobedi nad Trampom 2020.

RUSI U OFANZIVI: Zauzeli važno mesto u Donjecku

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA